10/12/2012

Barnledig och maskerad!


Yaay!! Har varit fri illamåendet nu hela dagen hittills! Hoppas det håller i sig nu också!
Igårkväll satt jag från det att vi tränat till vi gick och la oss med min donnas maskerad klänning. Det blev inte alls så som jag ville och hade heller inte tiden till att joxa till den. En kväll av stress och trådar som gick av pärlor som inte sitter är lättare att ta då man inte är stressad! Meeen det blev en klänning och min lilla prinsessa blev mäkta glad!

Då vi kom innanför dörren på dagis kom hennes kompisar fram och skådade henne från topp till tå. Deras kläder var köpta med hela kittet. Första tanken som slog mig var "Ja, vilken tur barnen har som har föräldrar som kan köpa så fina kläder!" Men efter jag pussat hejdå och gick ut därifrån tänkte jag efter en andra gång. Denna klänning har jag gjort med mina bara händer till min dotter! Mina tankar har förts över till ett tygstycke (då jag heller aldrig går efter ett mönster då jag syr kläder tillbarnen) och jag har lagt ner tid och jobb på den. Både kronan och klänningen och min dotter blev så glad att hon lös upp som en sol!

Det fick mig att sträcka lite extra på mig i smyg! Nu blev resultatet tyvärr inte så som jag hade velat men jag får helt enkelt börja tidigare nästa gång och eftersom gumman blev nöjd så är jag helt klart nöjd! Jag har gjort min dotter glad och den prestationsångesten jag lägger på mig själv är helt onödig!

Klänningen är gjord av gamla gardintyger, bältet i mitten av en sidenpyjamas som sen knyts runt midjan för att få en stor rosett bak. Resår i midjan, sen sydde jag en liten väst. Efter det kom detaljerna som jag allihop sydde dit för hand (Det gjorde jag även med bältet för att få lite rynkeffekt". De vita fållarna sydde jag dit för hand, pärlorna som sitter på linnet och i midjan. Sen la jag till samma fåll som sitter på västen i midjan nedan bältet. Jag hade vela haft någon detalj på den övre kjolkanten också men hade varken tillräckligt med pärlor eller fåll och heller inte tiden till det. Så den fick vara.

Jag funderar faktiskt på att nu i efterhand lägga på lite så den blir mer enhetlig. Men jag har ju två klänningar till jag ska göra dock utan press än så länge. Behöver mer tyg och pärlor för det också.

Så, nu sitter man här helt solo förutom gosegrisen till kisse vilket heller inte är så fy skam! Gubben kommer inte hem förrän sent ikväll och barnen har åkt till deras pappa. Man blir som handlingsförlamad då man blir ensam. Lat kan man också kalla det, luften går ur en. Man vill göra något men utan måsten så blir det liksom en helt annan sak! Jag skulle kunna städa lite, rensa barnens rum, måla, pyssla, äta, sova.... och ändå sitter jag kvar här i soffan med datorn i knät! Ironiskt va?  Jag tar igen mig en stund sen får allt komma i sin takt! Jag har ju endel jag kan göra just nu.

Inga kommentarer: