8/28/2012

Kureringsdag!

Min lilla sjukling mår mycket bättre nu. Jag gav henne alvedon igårmorse och Poff så försvann febern. Den höll sig till och med borta hela dagen. Nu är hon helt feberfri. Mycket märkligt! Men ingen är gladare än vi. Båda mina änglar får vara hemma idag ändå eftersom jag vill vara säker på att febern håller sig undan för gott.

Igår mina vänner hände något som inte har hänt på väldigt länge. Jag bestämde mig för att jag skulle sy ihop våra stolskuddar vi haft i köket och göra som en dyna åt bänken vi har satt ute i hallen. Det skulle vara både snyggt och praktiskt för barnen att ta på sig skorna m.m om man kunde sitta någonstans annat än på golvet.

Att klippa till och syihop dom för hand gick som smort! Sen satt jag och klippte och pusslade ihop jeanstyg från gamla jeans jag fått från höger och vänster. Efter ett ex antal svordommar och suckningar så fick jag ihop det. Så, det var väll egentligen det lindriga problemet. Det andra problemet kom då jag hade sytt klart alla tygstycken (på maskinen) för att sedan sy ihop bakstycket och framstycket, alltså under och ovan sidan på fodralet till dynan. Självklart skulle min symaskin börja mucka med mig just då, då jag nästan är klar! Jag tror jag satt i två timmar med att sy och sprätta upp igen, sy och sprätta osv... Jag fick ett sinnesutbrott tillslut. Och låt oss säga att symaskinen fick en mer eller mindre hjärnskakning..

Undertiden jag gör en grej som jag har fått den briljanta idén att göra så kommer alltid tankarna "Hur i hela friden kom jag på detta?" eller "Vad har jag nu lyckats gett mig in på?" Jag tror mig aldrig att jag kommer klara av det. Men lyckas alltid få till det på något konstigt sätt ändå. För det första ger jag inte upp så lätt då jag har bestämt mig för en sak och för det andra så kan jag vara förbannat tjurig ibland.

Min symaskin har jävlats med mig i ett års tid varje gång jag ska sätta mig ner och sy! Tillslut blir man less! Något är fel med matningen på den, övertråden fastnar liksom där nere där spolen sitter.
Jag syr mycket och skulle inte kunna tänka mig att vara utan en symaskin heller. Dels för att våran vardag blir mycket lättare då man har många barn. Jag kan sy kläder och jag kan laga dom, ja det mesta kan jag sy faktiskt. Så frustrationen är ett faktum!

Jag tittade lite både på tradera och på webbhallen och dom är inte så dyr som jag trodde. Jag brukar ändå inte sy i läder! Så en sån värsting är inte aktuellt. Min egen kostade mellan 1500-2000 (för ett par år sedan, så gammal är den inte) och då tog den också jeanstyg. Ja det får bli en akut utgift helt enkelt om jag inte lämnar in den på lagning. Men då finns ju risken att jag kommer upp i den summan som en ny kostar i vilket fall. Mmmm.. Det tål att tänkas på!

Ni får gärna hojjta till om ni vet av någon billig men stark symaskin!!!

Resten av dagen ska jag nu sätta mig för att måla en talva samt klä om stolarna. Fattas bara att häftstiftsmackapären går sönder eller att jag skulle råkar sätta en i tummen...

 

Inga kommentarer: