7/10/2012

Natt 3!

Natt 3 och det är precis samma visa som tidigare nätter. Jag blir galen snart. Jag är fruktansvärt trött men jag har en oro som ligger och gror inuti kroppen, långt här inne i kroppen känns det nästan som att det kryper omkring myror.. Hm.. Sämsta förklaringen någonsin men det är nog den enda min hjärna kommer på just nu i det här tillståndet. Denna kväll skiljer sig dock från tidigare. Jag har en oro som heller inte vill lägga sig, inte ens tona ner det minsta. Spelar ingen roll hur många avslappningsövningar jag gör (belive me jag har försökt).

Det känns som att jag har en stenhård stor klump i mellagärdet och den sitter som berg. Innan jag la mig lyckades jag faktiskt få denna oro att släppa något sånnär, bara lite lite grann men ändå tillräckligt och tacksamt för min del. Jag satte på mig hörlurar, lyssnade på någon stämningsfull musik, tog fram en tröja med miljoner pärlor på och började sprätta loss dom. (tröjan och pärlorna ska jag alltså ha till ett annat projekt). Det var precis som att jag drömde mig bort och hamnade i någon slags dvala av välbehag. Jag tänkte inte på något alls, bara på noterna i musiken, rytmen och texten.
Precis så som då jag målar.

Då jag sitter där med penseln och alla drag och nyanser bara händer av sig självt. Jag behöver liksom inte tänka, det går på automatik. Då Håkan försöker få kontakt med mig så måste han komma fram och ruska för att han ska få någon som helt reaktion från mig. Det lönar inte att ställa sig mitt framför och vifta med händerna eller att ens ropa mitt namn lite högre än vanligt. Jag sitter där i mitt eget välbehag och bara målar.

Tänk om man fick chansen att få sprida den känslan till andra! Andra som mår dåligt eller har någon stress, oro eller något som tynger dom. Att kunna få dom att känna samma välbehag! Ingen vore lyckligare än jag, eller ja, människorna som får ta del av känslan är ju det såklart! Men att få ge en sån gåva till en annan person och kunna hjälpa, vad underbart det skulle vara! Näe, jag återgår till sängen. Nu har jag fått tömma lite funderingar ur denna lilla hjärna som är fullsmockad med idéer och funderingar. Det kanske går lättare nu om jag ska försöka vara sådär allmänt optimistisk!

Inga kommentarer: