4/08/2012

Virus!

Hoppas ni haft en underbar påsk! Med massor av godis och bra gemenskap med vänner och familj.
Jag har haft det lugnt och skönt! Igårkväll var meningen att vi skulle åka på kalas eftersom en av Håkans vänner fyllde år men så drabbades jag av ögonfluss natten till igår. Ögonsfluss är något som smittar något så grymt mycket och råkar man komma åt ögonområdet och tar på någonting så lever bakterierna ett bra tag och då någon annan tar på det stället och kliar sig i ögat, ja då är det kört! Därför ska man inte vara upp i människor tills det gått över och helst ska man vänta några dagar till för att vara säker på att inte smitta. Det gäller att hålla händerna rena och helst sprita dom. Badda med jummet vatten ofta för att få bort geggan ur ögonen.

Mina barn hade väldiga besvär med just ögonfluss då dom var mindre. Det blir då mycket svårare såklart eftersom dom kliar sig i ögonen och kliar det, ja då klår dom! Det är inte lika lätt för dom att låta bli. Eftersom dom leker och grejjar med de mesta sakerna runt omkring i hela hemmet så är det väldigt lätt att de andra barnen dessutom blir smittade. Jag kommer ihåg förra sommaren då en av barnen hade fått det, dom gick laget runt, den andra fick, sen drabbades den tredje och slutligen fick jag det. Vilket gör att jag blir lite förvånad då ingen av våra barn har haft det nu.

Men det klart vi har ett envist virus i denna lägenhet som aldrig riktigt verkar vilja lämna oss! Spelar ingen roll om man tvättar alla kläder, städar och sanerar hela lägenheten så finns det ändå kvar och nu har det gått så långt att man inte längre blir förvånad av vilken sjukdom man än kan tänkas få. Sen är det faktiskt så; eftersom mina flickor är hos deras pappa och kommer i kontakt med en massa olika bakterier i olika miljöer där, Håkans lilla är hos mamma och samma sak där. Dessutom har jag och Håkan våra bakterier här hemma och alla olika miljöer som vi är i. Då alla dessa bakterier möts så är det inte konstigt om vi blir sjuk ofta. Det går liksom inte att komma ifrån. I detta läge så spelar det nog ingen roll hur mycket vitaminer och grejer man äter.

Självklart är det till en stor hjälp då det säkerligen hade blivit mycket värre om vi nu inte hade ätit dessa vitaminer och den nyttiga maten som vi faktiskt äter här hemma. Men dock ändå så finns bakterier och virus i luften och vissa har svagare motståndskraft än andra. Alla dagisfröknar har ju en enorm motståndskraft men å andra sidan så blir det en sorts vanesak eftersom dom utsätts för så många olika bakterier och ju mer man utsätts desto starkare blir immunförsvaret!
Så innan detta är klart, om kanske 2 år har vi nog vant oss vid alla dessa basilusker som samlas i vårat hem vilket innebär att det nog blir ordning på detta torp också!

Idag ska jag försöka göra någon nytta här hemma. Har börjat ta mina promenader igen på morgon och kväll! Dom är verkligen behövlig för mig och det gör så mycket att vara ute i friska luften och få rör på sig. Även humöret påverkas på ett positivt sätt! Sen ska jag börja träna också. Har lagt upp ett schema för träningen men också måltider osv. Eftersom jag blivit sjukskriven nu så kan man äntligen börja ta itu med saker. Man känner att man får ork och energi eftersom man nu får tid att bara koncentrera sig på att bli bättre och komma tillbaka till sig själv igen! Istället för att dränka sig i allt det jobbiga och bara se problemen. Hittar man ork och energi så klarar man av att hantera och ta itu med allt det jobbiga på ett annat sätt! Dessutom tänker man ju lite på att bli fit till "beach 2012"!

Om min morbror ser det här så har jag en sak jag vill säga; Jag har hittat en till sak som laddar mitt batteri ;)

Inga kommentarer: