4/25/2012

Utställning!

För någon vecka sedan fick jag svar ifrån en som ska hålla i en utställning här i Sundsvall under nationaldagen. Trodde aldrig att jag skulle få vara med, att bara specifika konstnärer skulle få delta. Endel ställen vill ha foton på konsten som i mitt fall är canavas-tavor men det gick väldigt enkelt och smidigt att fylla i ansökan och jag fick svar dagen därpå med ett varmt välkomnande samt att mer info skulle underrättas inom några veckor. Jag tog en chansning ändå och tydligen kan man ställa ut lite vad som. Kanske heller inte är en sån big deal men för mig är det faktiskt det.

Jag kan vara väldigt kritisk och osäker på min konst och endel tavlor kan jag till och med avsky. Som jag förklarat tidigare så målar jag på känslan. Ska jag sätta mig ner och inte har någon slags känsla så går det inte. Penseln blir stannandes någon centimeter ovan tavel-duken. Har jag denna känsla och verkligen känner starkt, kan jag måla flera tavlor på en gång, har hänt att jag suttit en hel natt och bara målat och målat vilket i slutändan blev unjefär 5 färdiga tavlor. Man kan nästan se det på ett sånt sätt att man vill få ur sina känslor, man måste få ur sin frustration, ledsamhet, glädje, spänning eller om man väldigt arg. De tavlor jag avskyr kopplar jag kanske ihop med själva känslan jag hade då jag målade den.

Så vi får se hur detta går. Jag är förvånad själv att jag gjorde ansökan. För några månader sedan hade jag aldrig gjort det just pga rädslan att komma med, få uppmärksamhet samt vara bland folk. Det är jag fortfarande rädd för och jag måste dessutom hitta någon som kan följa med mig annars kommer jag säkerligen inte gå. Men det ordnar sig nog på något sätt. Måste också sätta mig ner och måla fler tavor eftersom "Miss-tigri"-tolkningen får jag inte ställa ut eftersom dom har copyright på deras grejer. Sen finns det också dom tavlor som jag inte anser är tillräckligt bra heller. Så lite nytt kommer att tas fram. Vad vet jag inte..

Jag vet att konst är väldigt individuellt och att all konst inte passar alla.
Men det skulle vara intressant att veta vad som skulle få ER att ta en närmare titt och kanske bli lite extra intresserad? Vad för slags konst är "inne" nu? Många gillar landskap men då är kruxet att jag har varken gjort något sådant eller tycker om att göra det.. Men andra saker gör jag.. som ni sett tidigare. Ni får jätte gärna skriva en kommentar eller två som kanske skulle kunna vara till hjälp? Det kanske till och med sätter lite fart på min inspiration. Just nu känner jag mig lite stressad och ena ning förvirrad, många tankar som snurrar för mig inför detta. Man kanske skulle ha gjort en hel kollektion eller ska man helt enkelt måla så som man mår, på känslor.. osv. Tavlorna kommer ju dock inte "hänga ihop" då utan det kommer bli säregna och var tavla har sin egen mening liksom. Jag skulle vara jätte tacksam för lite hjälp här! :)

Tack på förhand!

Inga kommentarer: