4/06/2012

Glad Påsk!

Ja, nu har denna helg kommit också! Det spritter liksom i kroppen på en då man vet att det är någon stor helg liksom. Man vet att det är något speciellt och oftast så handlar alla dessa storhelger om gemenskap och glädje! Man samlas hela familjen och även släkter, äter middag tillsammans och på många av högtiderna byter man också presenter eller ger gåvor. Påskägg är ju väldigt angeläget just denna helg men också påskmiddagar. Mina flickor fick sina påskägg av oss redan förra helgen med tanke på att dom åkte till pappsen igår. Igår fick jag ner påsägg från mormor och gam´momma som dom kommer få nästa helg då dom kommer hem igen.

Det finns ju olika traditioner som med alla storhelger egentligen, alla har sin tradition. Jag har firat alla möjliga olika traditionella helger, dock inte inom olika kulturer utan olika svenska traditioner. Vi svenskar firar också olika såklart men grundtanken och grundorsaken är densamme. Alla har vi olika sorters maträtter på middagsbordet och hela dagen kan förlöpa på olika sätt. Det här med att barnen ska leta sina påskägg gör man inte hos alla familjer. Men det uppskattas av barnen och allt blir så mycket roligare. Förr slog jag alltid till med stort då det var dags att fira. Spelade ingen roll om det var kalas eller någon helg så ville jag göra det lite speciellt. Dessutom har jag barn och då blir det extra roligt att göra saker som är lite utöver det vanliga!

Eftersom året innan inte var mitt år och det dessutom konstaterades att jag drabbats av utbrändhet så tappade man liksom allt det där.. Man hade varken ork eller någon lust med någonting alls. Nu har det mesta fallit på plats och det enda man kan göra är att följa våran plan och kämpa vidare. Nu vet vi vad vi måste göra och hur vi ska göra för att nå vårat mål! Kontentan av det hela innebär att man orkar och får lust till att göra mer. Som jag skrev i ett av mina tidigare inlägg så är detta samma princip som i inlägget ang. energitjyvar.

Idag har jag lillfia alldeles för mig själv eftersom Håkan jobbar vilket innebär att efter jag skrivit detta inlägg är det busdax! Just nu har vi en liten fruktstund så då passar jag på att skriva. Jag tänkte att vi skulle måla lite ägg och då kan jag i samma veva baka lite tekakor. Har ett recept med honung i, och dom är supergoda! Kan skriva ner det sen om några fler skulle vara intresserade av att prova. Var dock längesen nu som jag bakade då Håkan har mer eller mindre blivit bagaren i huset vilket också har sin tjusning. Senare ska jag och lillan också ställa iordning en liten påskmiddag tills pappsen kommer hem från att ha arbetat hela dagen! En fullspäckad dag men ändå utan stress och press!

GLAD PÅSK!! Önskar oss Familjen Fälldin/Axelsson!

Inga kommentarer: