4/02/2012

Energitjuvar vs. energiladdning!

Ja nu är det måndag, ny vecka, ny månad och dessutom april. Många tankar hinns det med att tänka och grubbla på men på både gott och ont faktiskt. Eftersom det var 1:a April igår, och hela facebook var uppdaterade med olika skämt, så kunde inte jag och Håkan låta bli. Vi letade efter en ultraljudsbild på en liten bebis och la ut den. "Tillskottet i familjen" löd huvudskriften. Vi visste att många skulle reagera med att det just precis bara var ett skämt men det var många som gillade det med. Ja vi får se hur framtiden ser ut. Rätt var det är så dimper det ner en liten men inte nu. Det passar inte alls bra just nu av många olika anledningar. Men ordnar det upp sig så är det inte alls omöjligt. Jag har alltid sagt att jag inte är klar än. En av mina drömmar här i livet som jag ska uppnå är att få ett till litet mirakel men när det blir det får tiden utvisa. Det är som sagt mycket som spelar roll då det gäller det. (Fast å andra sidan så skulle ju jag kunna ha ett helt fotbollslag med ungar *hihi*). Så vi lämnar det området innan jag börjar lägga ner ännu mera känslomässiga saker och det börjar spåra ur som vanligt.

Det har varit en riktigt bra helg. Vi var bara hemma och mös tillsammans i lördags. Fått mycket gjort här hemma också. Städat, vikigt tvätt, gubben har bakat och flickorna busat.
Det är något speciellt med sådana dagar även om man kan tänka att jag har lika dagar rätt så ofta eftersom jag är hemma. Men det blir liksom annorlunda då alla är ledig och hemma från det att man vaknar tillsammans till det att man går och sussar.
Min huvudvärk har varit sådär intensiv igen vilket den blir olika tidpunkter på dagen. Är jag bara hemma en hel dag och inte har något som helst som jag ska göra då finns endast den där bubblande men ändå onda känslan i huvudet. Ska jag göra något som tex. att gå på möten eller något annat så kommer den där intensiva huvuvärken. Jag fick möjlighet att lägga mig på soffan och slumra till en stund i helgen medan Håkan strök mig på pannan. Ett av många sätt som gör att jag slappnar av.

Min morbror som jag inte träffat på många år nu kom till oss och hälsade på.
En upplevelse som jag uppskattar högt! Jag fick lära mig mycket och fick ett större perspektiv på saker och ting. Hela min släkt är för det första mycket rättvis. Vi tar rätt saker med en klackspark och andra med buller och bom. Vi vill att alla i våran närhet ska må bra, om någon anser att vi har fel i något syfte som vi VET att vi har rätt i så ger vi oss inte förrän vi har visat motsatsen. Vi har alltså ett "jävlaranamma" i oss hela bunten. Samma sak då vi har tagit oss för någonting. Eller om vi har givit oss in i något som kanske är både motigt och man märker av ordentliga motgångar så ger vi oss inte förrän vi har slutfört detta och uppnått vårat mål. "Allt går bara man vill tillräckligt mycket" eller "man ska inte ge upp för lätt" är ordspråk som vi lever länge och väl på.

Den kvällen hade vi en mycket lärorik, intressant men också ganska djup diskussion. Om att gå in i väggen, ångest, panikångest, barn, föräldraskap, spändhet, avslappning men mycket annat också. Alla dom sakerna som jag räknade upp nu hänger ju liksom ihop både då det gäller familjelivet men också hur vi fungerar som person och individer.

En sak jag fick lära mig är att jag måste hitta saker som gör att jag "laddar" mitt batteri. Jag måste först och främst kapa bort energitjyvar HELT! Allt som tar energi från mig måste bort och istället hitta det där som gör att batteriet just laddas upp!

Min morbror berättade en ganska komisk liknelse men ack så sann och eftersom mitt minne är bra men kort så kommer inte jag ihåg allt det han sa. Jag har frågat honom om han kan skriva ner detta åt mig så jag kan skriva det här på bloggen eftersom jag misstänker att fler skulle kunna behöva leva efter detta. Olika perspektiv är väldgt bra att ta del av för ibland kan sitt eget stärkas eller man börjar förstå hur man själv tänker och resonerar. Så denna liknelse kommer inom kort!

Vi började iallafall prata om VAD som gör att jag kopplar bort allt det negativa och vad som händer med mina tankar och vad som gör att jag får min energi tillbaka. Jag kom att tänka på hur min sinnestämning blir då jag målar tex. Det jag gör är att jag plockar fram allting jag behöver som penslar, vattenskål, alla färger, palett, skissar och förbereder liksom. Sen då jag väl får börja använda mig av alla de olika färgerna jag har det är då "förändringen" uppstår. Hela min sinnesstämning, tankesätt ja allt förändras. Jag stoppar hörlurarna i öronen och lyssnar på någon lugn eller kanske rent utav en rockig musik beroende på vilken känsla och vilket humör jag är på just då. Sen blir det totalt blankt.. Det är precis som att tanke för tanke för tanke försvinner vid varje penseldrag jag gör på något vis. Man jobbar bort alla negativa tankar steg för steg. Då jag gjort klart en tavla känner jag hur jag blivit fylld med energi och skulle kunna i det tillståndet måla i flera timmar till.

Jag har bara kommit så långt att jag får impulser av att jag måste måla och får jag inte måla precis då så blir jag sänkt på något vis. Hela jag blir låg. Jag kan alltså dra den slutsatsen att jag är hyfsat tömd på energi just då. Så då jag väl får måla har det hänt att jag gjort upp till 4-5 tavlor på en och samma natt. Det går liksom inte att stoppa energiflödet som man egentligen bara får mer utav under kreativitetens gång. Det är farschinerande! För nu då jag tänker efter så har jag varit så obeskrivligt låg vissa gånger och då jag blivit klar med en tavla känner jag hur jag bara vill ha mer, jag vill bara måla mer och mer. Jag fyller alltså på med energi ju mer jag får måla för DÄR precis DÅ i den sinnesstämningen jag är i mår jag bra och det finns inga spår av energitjuvar.

Han kom då med ett mycket bra förslag. Att jag skulle schemalägga den tiden jag målar. Kanske måla en eller två timmar per dag. Ibörjan kanske jag inte har någonting att måla, jag kommer varken på något eller har den där känslan i mig. Men det spelar liksom ingen roll, för även det är en träningssak och med tiden så lär man sig att "nu ska jag måla" och då kommer det automatiskt. Sen fyller man på energi pö om pö vilket gör att man just blir piggare och orkar mer.
Mycket av det han sa har inte jag tänkt på tidigare men det är så skrämmande sant! Då man reflekterar och observerar hur man beter sig eller har betett sig i en situation eller då man funderar på hur energin och kroppen reagerar så stämmer det så bra in. Man själv kan dock inte sätta fingret på vad det är utan en annan gör så att man ser klarare och hela principen blir såklart hur trovärdig som helst.

Att skriva här är också en sorts laddning för mig. Här om någonstans får jag rensa tankarna och helt enkelt bara vara mig själv! Visst kan folk dömma mig av det jag skriver här och visst kan dom kommentera. Men jag har ÄN inte fått någon negativ kommentar om det jag skrivit på denna blogg. Tvärt om! Jag har fått mycket positiv respons och det värmer så otroligt i hjärtat att få det "slaget på spiken" att man kanske inte altid tänker helt fel! Bara det gör att man får en liten "egoboost". Jag har levt ett liv där jag blivit dömd för så otroligt mycket och jag har varit en vilsen själ så otroligt många gånger och misstagen är otaliga. Men jag vill ändå känna att jag har och gör fortfarande lärt/lär mig av dessa misstag. Hamnar man i en likvärdig situation som innan och vet vad man gjort fel sist så kommer faktiskt dessa tankar automatiskt upp i hjärnan och i och med detta vet man vad man ska gör annorlunda för att få ett bättre resultat.

Som jag skrivit förut så fick jag EN enda elak kommentar EN gång och en annan gång så var det EN människa i omgivningen som tog den på helt fel sätt vilket gjorde att jag kanske lite för drastiskt tog bort den utan att tänka efter innan. Denna gång tänker inte jag lägga ner energi på sådana människor utan helt enkelt ignorera det. Jag kan faktiskt välja att göra det! Jag lever mitt liv och eftersom vi har "yttrandefrihet" så får jag praktiskt taget (men inte alltid) säga precis så som jag anser om saker och ting. Endel människor går lite väl långt och kanske till och med till överdrift och kanske är lite FÖR ärliga och snabba på att yttra sig vilket kan orsaka kaos, men sådan är inte jag skulle jag vilja påstå.

Med detta inlägg så önskar jag er alla underbara människor en härlig dag. Solen lyser och låt erat humör påverkas av det. Andas och njut i den stunden ni befinner er i just nu. Hur jobbigt det än mår vara så hitta en punkt eller något som ni tycker om och koncentrerar er på det! Sug in all den goda energin! Ett gott råd från mig personligen. (Kan ju vara värt att testa).
Idag är en bra dag!

Inga kommentarer: